Nyheter

Amerikansk helkväll

2 november, 2020

Det är mycket prat om det stora landet over there nu för tiden, ja USA alltså. Och det får oss utsökt att börja tänka på mat, Hollywood, marshmallows och musik. Så vi tänkte så här: Varför inte ha en amerikansk uppesittarkväll i novemberrusket med massor av god mat och bra film?

Bus eller grönsaker?

30 oktober, 2020

Först och främst, håll den här texten långt ifrån barnen. För Halloween handlar ofta lika mycket om utklädning och pumpor, som om godis. Men här kommer lite rysliga tips på nyttiga läskigheter.

Grön, gul eller röd – Vilket alternativ ska vi välja?

27 oktober, 2020

I de senaste årens undersökningar kring mattrender har vi kunnat se att eko, närproducerat och vego blir allt viktigare för oss. Men det kan ändå vara klurigt att veta vad vi ska äta ofta och vad vi bara ska äta ibland? Som tur är har WWF släppt den sprillans nya Vegoguiden – och den hjälper oss med precis det.

Oktober är en rosa månad

8 oktober, 2020

Nu är årets Rosa Bandet-kampanj igång. Varje år brukar engagemanget vara stort hos privatpersoner, företag och föreningar som vill vara med och bidra till den stora insamlingen.

Fira kanelbullens dag

2 oktober, 2020

På söndag är det Kanelbullens dag. En relativt ny högtidsdag för oss svenskar men som firas av de flesta i landet. Njut av en nybakad, kaneldoftande snurra från Café Paus eller baka din alldeles egna plåt.

Tips för härliga matstunder i höstrusket

16 september, 2020

Hösten är en fantastisk årstid för matälskare med otroligt många fina råvaror i säsong. Njut av höstens mat med bär, svamp, rotfrukter, skaldjur, vilt, lamm och ljuvliga svenska äpplen. Låt dig inspireras av våra bästa recept!