Så kommer du igång med höstträningen

25 oktober, 2019

Nu när vi kommit en bit in på hösten kan vi ofta känna oss lite trötta och hängiga. Det är också en period vi spenderar mycket tid inomhus och rör på oss mindre. Här är fem tips på hur du går från långsam till aktiv höst, som funkar oavsett om du är nybörjare eller en van sportare.

1. Rutiner som verktyg 

Under höstens mörka månader är lätt att fastna i trötta rutiner. Då är träning ett bra sätt att hitta ny energi. Och rutiner kan faktiskt vara ett tacksamt verktyg att strukturera upp träningen med. Lägg upp och anpassa din träning efter dina egna tider och vanor. En tydlig bild av hur och när du kan träna kan hjälpa för en mer konsekvent och effektiv träning.  

2. Träning som socialt lockbete 

Vi spenderar mindre tid med andra och mer tid för oss själva under höstmånaderna. Då kan träning bli ett bra socialt lockbete. Varför inte bjuda in en vän eller två till träningspasset? Då får ni både umgås och pepp av varandra. Förutom stödet gör det träningen både roligare och lättare.   

3. Utnyttja naturen   

Trots kallare grader är höstens naturlandskap något att se framemot. Passa på att röra dig utomhus bland lummig höstskog och utnyttja årstidens frukt och skörd. En lång skogspromenad som avslutas med en svampstuvning är inte helt fel.   

4. Boosta träningen med höstens superfood 

Hösten erbjuder många råvaror som hjälper till att boosta kroppen. Äpple, pumpa och kål är bara några av de frukter och grönsaker som hjälper kroppen till ny energi och mer näring  

5. Ta hjälp av rätt träningskläder

Hösten kommer med varierande väder och klimat. Inget underlättar träningen mer än att klä sig i bra och smidiga träningskläder. Besök Flygstadens Team Sportia för sportkläder anpassade för både utomhusträning eller för gymmet.