Doften av nybakade bullar!

Fredagen den fjärde oktober är det Kanelbullens dag. Och det är inte så konstigt att den har fått en alldeles egen dag. I Sverige älskar vi nämligen att fika, både hembakt och hemköpt.

Att fika är nästan det svenskaste som finns. I mer än hundra år har vi sysselsatt oss med denna goda aktivitet. I snitt fikar vi 1.1 gång om dagen. Så det är inte konstigt att vi är många som gärna firar vår omtyckta bulle.    

Den första kanelbullen ska ha bakats i Sverige någon gång under 1920-talet men det var först på 50-talet som den blev en självklar del på fikabordet. En traditionell kanelbulle bakas på en vetedeg med kardemumma och fylls med smör, socker och malen kanel. Men nu för tiden finns det mängder av varianter av vår kära bulle.   

I år fyller Kanelbullens dag hela 20 år. Dagen instiftades 1999 av KaethGardestedt som då var projektansvarig för Hembakningsrådet, och tanken med dagen var att hylla bulltraditionen i Sverige. Idag firasbulldagen stortUnder denna dag äter 51 procent av svenskarna minst en kanelbulle  

Hur kommer du att fira? Med hembakat, eller med smarriga bullar från det lokala bageriet? Passa på att bjud vänner eller familj på ett riktigt bullkalasCafé Paus här i Flygstaden kommer det finnas mängder av nybakade varianter på vår älskade bulle. Vill du baka självså kommer här ett par inspirerande recept på hemmagjorda kanelbullar