Rosa Bandet engagerar hela Sverige

3 oktober, 2019

Nu drar årets Rosa Bandet-kampanj igång. Varje år brukar engagemanget vara stort hos privatpersoner, företag och föreningar som vill vara med och bidra till den stora insamlingen.

Ända sedan 90-talet har oktober varit en rosa månad. Rosa Bandet-kampanjen engagerar människor i kampen mot bröstcancer och har blivit en internationell symbol för cancerforskningens framsteg. Genom att bidra till Rosa Bandet hjälper du till att driva den svenska cancerforskningen framåt. Under åren har Rosa Bandet samlat in 843 miljoner kronor som bidragit till cancerforskningens stora framgångar. Sedan 80-talet har procentandelen av de som överlever bröstcancer gått från 60 % till 80 %. En siffra Cancerfonden vill ska fortsätta öka.

Bidra genom köp av årets Rosa Band 

Visa att du stöttar kampanjen genom att bära Rosa Bandet. Årets band har i år formgetts av Ben Gorham, parfymkreatören bakom parfymmärket Byredo. Gorhams designade band kan du köpa på Apotek Hjärtat i Flygstaden handel för 40 kronor, intäkterna går direkt till Cancerfonden. Unikt för i år är att han även har tagit fram ett armband i en mindre upplaga, armbandet hittar du på ICA och kostar 100 kronor. Även Apotek Hjärtat har tagit fram ett rosa sortiment. Du kan också lämna ett personligt bidrag genom Rosa Bandets hemsida.

Köp rosa varor hos ICA

Utöver att köpa det Rosa Bandet finns det även andra sätt att stödja kampanjen i oktober. Bland annat genom att köpa rosabrandad mat på ICA. Som en av Rosa Bandets huvudpartner, har ICA under flera år stöttat och bidragit till kampanjen. Under oktober månad kan du genom att handla någon av deras rosa varor som går under namnet ”Ta en rosa månad”  och bidra till cancerforskningen. Det rosa sortiment består av allt från grönsaker, bär, frukt, fisk, kyckling och vegetariskt till utvalda produkter för hem och kök.

Kring 8000 kvinnor drabbas årligen av bröstcancer i Sverige. Sedan 2003 har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, med hjälp av donationer från både privatpersoner och företag, samlat in pengar till forskning som hjälpt till att stärka medicinska framsteg och få en bredare kunskap om sjukdomen.