Vad ska du göra på din semester?

28 juni, 2019

Hur ska du spendera dina sommardagar? Vi tagit fram några härliga tips att göra under lediga dagar oavsett väderlek.

Vissa mår bra av att bara få koppla av, ta dagen som den kommer och njuta av en tom kalender. Andra vill boka in så mycket det bara går för att få ut så mycket som möjligt av sommaren. Oavsett hur du vill lägga upp din sommar så har vi satt ihop ett några härliga tips för både varma och regniga dagar. 

Bjud in till picknick  

Bjud in dina nära och kära på ett härligt picknick-kalas. Låt alla ta med sig sina favoriter och gör en av filtarna till buffébord. Eller bestäm ett tema, till exempel frukost-till-middag med matiga smörgåsar packade i smörpapper och saft i glasflaskor. Och ett sånt här mumsigt kalas går att ha nästan överallt, i din trädgård, på en äng eller på vardagsrumsgolvet om det regnar. 

Här är några smarriga tips att ta med på picknicken 

https://www.ica.se/recept/melon-och-gurksallad-med-mynta-och-saltrostade-fron-725747/ 

Gör en grå tisdag extra härlig 

Det är underbart att vara ute och hitta på aktiviteter hela dagarna men när det när det väl regnar kan du passa på att ta tillfället i akt och hitta på något som ni inte brukar göra. Ett tips är att stänga av alla tekniska prylar hemma och spela familjespel tillsammans. Ett annat tips är att läsa högt för varann, till exempel en äventyrlig klassiker.  Eller gör ert eget bowlingspel hemma. Ställ upp tomma PET-flaskor och använd en stor, mjuk boll. Kom ihåg, den fysiska tekniken är A och O.   


Gör en klassiker
 på hemmaplan 

Du har säker hört talas om En Svensk Klassiker. Nu kan du göra den hemma, i sommarstugan eller på gymmet. 

I En Svensk Klassiker ska du under ett år genomföra fyra klassiska långlopp:  Vansbrosimningen, Lidingöloppet, Vasaloppet och Vätternrundan. ICA-klassikern består av samma grenar och samma sträckor, skillnaden är att du har flera veckor på dig för varje moment. Åk Vasaloppet på gymmets crosstrainer, eller genomför en del av Vätternrundan på cykelturen ner till badet. 

Här kan du läsa om hur du registrerar dig och hur det går till/ länk /