Fika och pizzabuffé på Café Paus

11 januari, 2019

ICA Maxi i Flygstaden har sitt alldeles egna café – Café Paus. Här serveras allt från läckra bakelser till rykande färska pizzor. Vi fick en pratstund med konditorn Stefan Nilsson som står bakom mycket av de färska godsakerna.

När man som besökare lämnar ICA Maxis kassor kan man inte undgå att se Café Paus härliga konditordiskar fyllda med konstfullt skapade bakverk. Här samsas wienerbröd, biskvier, munkar, Napoleon- och prinsessbakelse med enklare kakor och matiga mackor.

– Vi bakar sju dagar i veckan för att kunna erbjuda så färska godsaker som möjligt. Vi gör nästan allt från grunden så som härliga surdegsbröd och frallor till egna wienerbröd och tårtor, säger konditorn Stefan Nilsson.

Surdegen används även till alla de pizzabottnar som görs till pizzabuffén som serveras varje dag mellan 11.30–16.00 för dryga hundralappen. Den består alltid av minst fem olika sorters pizzor och man får äta precis så mycket man vill.

– Det är en väldigt uppskattad buffé. Kebabpizzan är speciellt uppskattad så den får vi alltid göra några extra utav.

På Café Paus kan man även beställa festliga och specialdesignade tårtor. För den som vill ha en illustration eller bild på tårtan fixar de även det.

Varje dag finns även frukostbuffé tillgänglig, utöver lunch och middag. 

– Här möts både unga och äldre för en härlig fika, lunch eller lättare middag. Det blir en härlig paus i vardagen.