Amerikansk helkväll

2 november, 2020

Det är mycket prat om det stora landet over there nu för tiden, ja USA alltså. Och det får oss utsökt att börja tänka på mat, Hollywood, marshmallows och musik. Så vi tänkte så här: Varför inte ha en amerikansk uppesittarkväll i novemberrusket med massor av god mat och bra film?

Det här året har USA varit på tapeten både en och två gånger, och inte minst den här hösten. Även fast landet, som det ser ut idag, har en relativt kort historia (USA som vi känner det idag grundades år 1776) är det ett land som inspirerar oss mycket här i väst. Både vad det gäller mat, traditioner och kultur. För vem av oss har inte ätit en hamburgare, kollat på Star Wars och skrivit ut förkortningen LOL i ett sms?

Så för att göra början av november lite roligare föreslår vi en amerikansk helkväll.

1: Film och musik

Ska du kolla på en härlig film eller blir det dans på vardagsrumsgolvet? Oavsett vad du väljer finns det en bred katalog av både gamla och nya klassiker att välja på. Rock on!

2: Tilltugg

Det är gott att snacksa (amerikaniserat slangord!) på något gott innan maten. Det räcker med något enkelt som att ställa fram en skål med chips eller popcorn. Vill du gå lite mer all in kanske dessa Pigs in blanket är något för dig? Det funkar fint att göra med vegokorv!

3: Maten

Hamburgare och riktigt frasiga pommes frites känns som en amerikansk klassiker. Men det är också väldigt gott med majs, cole slaw, och kladdiga ribs med bbq-sås. Yummie!

4: Dessert

Vad vore en helkväll utan efterrätt? Nej, vi får minsann avsluta med något sött och gott. Vad sägs om en hederlig Milkshake eller ett par ljuvliga Smores?

5: Dekoration

Har du kvar en pumpa efter Halloween? Perfekt, tänd ett värmeljus och ställ i pumpan för en riktig mysbelysning.

Vi hoppas att du gillar några av tipsen och det blir en härlig kväll och god kväll!