Samarbetet som kom till i coronakrisen

15 maj, 2020

Det är roligt att läsa om företag som hjälper varandra i dessa tider. Ännu roligare är det att läsa om det när det är en av våra butiker i Flygstaden som har hittat ett så bra samarbete med en annan aktör. Läs hur ICA Maxi och Martin & Servera hittade varandra.

Martin och Servera är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. 
När Covid-19 slog till var restaurangbranschen en av de branscher som drabbades hårdast. Det gjorde att beställningarna till Martin och Servera minskade och det i sin tur ledde till att man var tvungen att se efter nya sätt att sälja sina varor.  

Restauranggrossisten vände sig till ICA Maxi Flygstaden och frågade om butiken inte ville köpa mozzarellaost av dem, något som butiken tyckte lät intressant och svarade ja. Eftersom Martin & Servera riktar sig till restauranger och storkök är förpackningarna ofta av större modell något som blev mycket uppskattat av kunderna och ledde till att fler varor som Martin & Servera hade svårt att sälja togs in i ICA butiken. Samarbetet har nu pågått i cirka 6 veckor och det finns just nu inga planer på att avsluta.
- Kött, räkor, ostar, men även cornflakes och godis är några varor som har varit populära hos kunderna berättar Josefin Bengtsson, Marknadschef  hos ICA Maxi.

Varorna som butiken köper in varierar från vecka till vecka. När varorna sålt slut tas det in nya varor som kan vara både torrvaror och kyl- och frysvaror. ICA Maxis butikschef Anette Bengtsson säger att för matbutikens del såg man flera fördelar med samarbetet. Dels får kunderna tillgång till annat sortiment, och det innebär också att man kan motverka matsvinn.

- Det känns häftigt att kunna göra något tillsammans i dessa tider. Det är roligt att kunna hjälpas åt och det går väldigt bra säger Anette Bengtsson.